dissabte, 13 de febrer del 2010

Amb Joan Carles Girbés, a Vila-real

Ahir, els Socarrats vam acollir Joan Carles Girbés, l'editor de Bromera. L'havíem convidat per parlar-nos del llibre electrònic, en la segona de les conferències que organitzem al voltant del lliurament del premi Socarrat Major, que dissabte passat va rebre la Maria del Mar Bonet. En una presentació molt treballada, Joan Carles va posar sobre la taula la distància que hi ha entre el soroll mediàtic al voltant del llibre electrònic i una realitat on aquesta ferramenta de lectura és encara una excepció. Va parlar-nos dels vaivens que somouen les certeses en aquest àmbit, de la dificultat i al temps de la necessitat de no perdre pas en aquesta cursa que encara no sap ningú on ens conduirà, dels pros i els contres que presenta, ara per ara, l'ús dels lectors electrònics de llibres. I també de la provisionalitat de tots aquests coneixements. Va analitzar la dificultat d'orientar-nos en un futur on cadascú fóra el seu propi editor, va desmuntar-nos alguns prejudicis -com ara que l'edició digital és pràcticament gratuïta, com pensa molta gent- i va desmentir algunes xifres grandiloqüents (de llibres digitalitzats, per exemple). Després, vam continuar enraonant -ja no sols del llibre electrònic- en una sobretaula que potser, si no fóra que a ell li quedaven encara unes hores de cotxe, hauríem allargat encara més.

3 comentaris:

Tirant al cap ha dit...

Vicent, va ser un plaer compartir la vesprada-nit de divendres amb vosaltres. Només la distància (i el constipat!) ens van privar d'allargar una sobretaula enriquidora.

Lletra ha dit...

Estava constipat, Vicent, t'ho assegure. Tant que, fins i tot, es va quedar a casa ben tapadet i no pogué assistir a l'encontre de la gent de la ploma de La Ribera, que ja és greu, ja.

Premis Maig Memorial Pasqual Batalla ha dit...

Sí, ja me'n vaig adonar que estava ben refredat. Per això encara li agraïsc més l'esforç que va fer.