dimarts, 1 de desembre del 2009

L'informatiu

M'arriba a través del correu electrònic una invitació a visitar un nou diari digital valencià, L'informatiu. Un nou mitjà de tendència valencianista i progressista, que no és poca cosa, en aquest país nostre. I majoritàriament escrit en valencià. Amb col·laboradors com el músic Pau Alabajos, l'escriptor Francesc Mompó, el periodista J.J. Pérez Benlloch o l'amic -i també periodista- Manolo Jardí. No cal dir la falta que ens fan mitjans plurals, capaços de contar-nos quines coses passen sense el filtre -quan no la mordassa- que imposa la Generalitat i els seus llargs tentacles. Diuen que el futur de la premsa no és en el paper, sinó en la Xarxa. No ho sé, tot i que el més probable és que acaben convivint de manera més o menys estable. Tant se val, en qualsevol cas. L'important és que la premsa valencianista -en paper o a la Xarxa- siga capaç de fer-se un forat important, que els missatges valencianistes comencen a degotar sobre una societat ara mateix completament captiva del periodisme espanyolista, que el valencianisme deixe de ser cultural -únicament cultural- i comence a ser també mediàtic i polític, que bona falta que ens fa. En fi, que m'agradaria que L'informatiu tinguera èxit. I que fóra un primer pas.

2 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

És una iniciativa molt lloable però, evidentment, no cobreix la mancança d'un diari valencià -des de Vinaròs a Oriola, de Morella a Guardamar- i en valencià que mai hem tingut i, al pas que anem, no sé si alguna vegada l'arribarem a tenir.
No hi ha mercat? No hi ha societat civil valenciana? Naturalment, mai hi ha hagut voluntat política, ni recolzament empresarial...

Premis Maig Memorial Pasqual Batalla ha dit...

És cert el que dius, Toni. D'entrada, perquè L'informatiu se centra en l'Horta. Però, d'entrada, la iniciativa sembla sòlida. Tant de bo siga un punt de partida.