divendres, 26 de juny del 2009

Incompatibilitat de caràcters

Doncs bé, sembla que s'han resolt els problemes (toquem fusta virtual) del bloc. Aleluia!
I dic que s'han resolt perquè no tinc clar que la solució haja tingut res a veure amb les meues provatures, sinó amb no sé quina conjunció microxipastral que desconec. Tant se val.
El cas és que, pel que he pogut deduir, la cosa tenia a veure amb el codi del processador o una cosa així. Intentaré explicar-me: el processador que faig servir (bé Word, bé Open Office) i el bloc sembla que tenen certa incompatibilitat de caràcters i, quan els pega, ni tan sols no es parlen. La causa, la desconec, però per la virulència que adquireix l'enuig, diria que l'assumpte deu ser amorós. Bé, el cas és que, si els agafe en un mal moment i se m'acut de copiar un text del processador i apegar-lo al bloc quan estan de males, aquest comença a fer morros i a emetre uns estranys missatges que a mi em resulten inintel·ligibles. Aleshores, puc fer dues coses: desistir de penjar l'apunt o dir-li que m'importen un rave els errors d'html (no sé qui és aquest senyor) que em notifica i que tire igualment endavant. Com que no sóc partidari de desistir, si més no a la primera, normalment li dic que no tinga en compte les errades i faça via. Aleshores el bloc, ofés, penja l'apunt, sí, però o bé li posa un títol diferent, o bé elimina altres apunts anteriors, o bé es carrega directament la columna de la dreta (segons mires). O bé, com la darrera vegada, tot alhora. Com veieu, no li falta esperit venjatiu, al blogger.
Solució: evitar que el processador i el bloc coincidisquen. O siga que, d'ara endavant, copiaré el text del processador, l'apegaré al bloc de notes, el gravaré com a text simple (txt), el tornaré a obrir directament des del bloc de notes, el copiaré i l'apegaré al bloc. Això, mentre hi haja bon rotllo entre el bloc i el bloc de notes. Tot plegat sembla l'endevinalla aquella del llop, el corder i el feix d'herba i el pastor que volia passar el riu i havia de fer no sé quants viatges perquè només podia transportar dos elements cada volta. En fi, que us ho dic per si el vostre bloc entra, com aquest fa uns dies, en zona de turbulències.
Ah, i gràcies a tots els que m'heu enviat suggeriments per a solucionar els problemes. Sense vosaltres, encara estaria estirant-me dels cabells. És un dir, perquè m'acabe de rapar. Però ja m'enteneu.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

El processador de textos de Microsoft sempre transfereix una cabàs de codis que no sap processar ni el Blogger ni tampoc cap altre programa que no siga el propi Word, i a voltes ni això.

Dit això, en volta d'obrir i tancar tantes coses, per estalviar temps, et recomane que copies directament del Word sense problemes, però a l'hora de pegar-hi el text ho faces emprant la pestanya de "edició HTML" i no la de "redactar". Així, en principi, no s'haurien de transferir els codis brossa del Word i s'hi pegarà com a text "net" (com el del bloc de notes). Això sí, perdrà les cursives, negretes i, en fi, tots els estils preformatejats.

Sort!

Premis Maig Memorial Pasqual Batalla ha dit...

Gràcies, Josep. Ho he provat com tu dius i sembla que funciona. Per ara.