dijous, 12 de novembre del 2009

Vicent Marçà

Em diuen que a les Corts valencianes s'ha presentat -per part d'una diputada de Compromís- una petició per tal que la Generalitat recolze la publicació de les obres de Vicent Marçà. No en tenia coneixement i la informació que em proporcionen no passa d'ací. El cas és que he intentat ampliar-la però no me n'he sortit. Algú em pot explicar més coses?
No cal insistir en la importància que les institucions -i per extensió, la societat- facen seu el treball de tants escriptors valencians i no cal explicar tampoc com de lluny estem de la normalitat, en aquest àmbit. Per això m'ha sorprés, la notícia. I per això m'alegraria molt que fóra certa i que tirara endavant.
En aquest sentit, no és sobrer recordar com la ciutat de Castelló sí que ha fet seua la reivindicació de la tasca de Tico Marçà. L'altre dia, per exemple, es presentaven les bases del premi que du el seu nom i en el qual participen cada any centenars d'estudiants. Un guardó que, més enllà de la competició, té el valor d'unir en una causa comuna (la reivindicació del llegat literari, cultural i cívic de l'escriptor) diferents sensibilitats polítiques i que, per tant, contribueix a crear allò que tanta falta ens fa als valencians: un marc de convivència i de valors que estiga per damunt de les lluites partidistes. Tant de bo la iniciativa de les Corts contribuïsca a fer el mateix al si de les institucions de tot el país.

1 comentari:

Miquel ha dit...

Sí, com dius el Grup Compromís va presentar una proposició no de llei a Corts per tal que la Generalitat edite les obres completes de Vicent Marça. A més a més, a la ciutat de Castelló, el BLOC ha presentat una declaració institucional per tal que l'Ajuntament recolze la proposta i se sume.
Esperem que facen camí, que bona falta fa.