dimecres, 27 d’octubre del 2010

Censura

Llig a Levante que Retranca, una revista satírica gallega, ha estat segrestada per la pròpia impremta a causa del desacord moral del propietari amb les crítiques al Papa. Un excés de zel insòlit, però que no m'estranya. Perquè els draps bruts de l'Església, com els de la Casa Reial Espanyola, no convé rentar-los en públic. I no convé perquè les bases racionals de la pervivència d'aquestes dues institucions són precàries, obsoletes. La primera va ser instituida per una entitat paranormal en la que, malgrat totes les evidències, encara hi ha qui creu. La segona, la va restaurar el dictador Franco. I això no és tot: també hi ha l'opacitat de moltes de les seues actuacions, la falta de control democràtic, etc. O siga que com menys se'n furgue, millor.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

vaja! a veure si ara les revistes satíriques hauran de ser políticament correctes! :(

Premis Maig Memorial Pasqual Batalla ha dit...

Només segons amb qui et poses!

Unknown ha dit...

Aix, jo intentaré buscar avui material de "jo no t'espero"...
Anem a pams: qui ha segrestat la revista? El propietari de la revsita? El propietari del l'impresor-proveidor de l'edotrial que edita la revista. Tot és confús, molt confús...

Per cert, la caricatura del papa dels pederastes sembla una caricatura del Toni Albà caracteritzat de papa, més que no pas del papa mateix: renoi ha fusió de tos dos ja és un fet!

Premis Maig Memorial Pasqual Batalla ha dit...

Tens l'explicació al bloc de la revista, que està enllaçant al mateix apunt. És cosa d'un impressor murcià.

F.D. ha dit...

Quin cas més curiós... un intermediari ideològic. I trist.