dijous, 21 de gener del 2010

Mirades creuades

Durant molt de temps el pintor Antoni Miró (Alcoi, 1944) i el poeta Miquel Martí i Pol (Vic, 1929-2003) van intercanviar cartes. Les missives i algunes trobades esporàdiques, l’interés per l’obra respectiva, va fructificar en una amistat profunda. Fa poc, l’Institut d’Estudis Catalans va promoure una exposició que mostra aquest diàleg entre els dos artistes, una mostra que incideix en la relació entre el poeta i el pintor i entre les seues maneres de fer.
I és un goig que aquesta exposició, que ja ha pogut ser visitada a Barcelona o a Elx, arribe a Vila-real i que ho faça de la mà de l’Associació Cultural Socarrats. La inauguració la farem demà divendres als salons d’exposició de la Caixa Rural,a les 20 hores.
La mostra reuneix quadres i collages dels que Antoni Miró va fer basant-se en el poemari “Suite de Parlavà”, de Martí i Pol, fets amb diferents tècniques: dibuix, pintura, fotomuntatge o gràfica digital. No es tracta tant de transformar el llenguatge poètic en llenguatge visual sinó de mostrar com la poesia pot alimentar la pintura i viceversa. I, per als Socarrats, suposa el primer acte d'un programa cultural molt ambiciós, que hem organitzat dins del conjunt d'actes de proclamació de la Socarrada Major 2010, Maria del Mar Bonet, que recollirà el guardó el dissabte 5 de febrer, en un sopar homenatge. Un programa que es completa amb un cicle de conferències molt interessant. Ja en seguirem parlant.