dijous, 4 de novembre del 2010

Qui ho entén?


Potser és una mica simplista: totes les reduccions potencien el contrast a costa dels matisos. Però hi ha un fons de raó en el dibuix de Vergara (Público, 4/XI/10) I que no és vàlid únicament per als Estats Units. A l'Estat espanyol, una part important de l'electorat -o siga, d'aturats, de pobres, de persones que arriben d'aquella manera a final de mes...- estan a punt de votar massivament (almenys segons les enquestes) un partit que els farà pagar encara més que el que ara ens governa per anar trampejant la crisi. Que els retallarà drets i els farà viure amb més estretors de les que passen ara. Qui ho entén, això? Al País Valencià, el partit que ha fet ric -presumptament, és clar- les empreses amigues a costa dels diners de tots, el mateix que ha balafiat els diners públics, que ens ha col·locat a la cua en els barems educatius, sanitaris, etc. el mateix que va apostar per un model econòmic que ens ha dut, literalment, a la ruïna, amenaça seriosament (segons les enquestes i la convicció popular) de repetir majoria absoluta. D'obtenir quatre anys més per seguir enfonsant-nos més i més en la més absoluta misèria. I ara no parle únicament en termes econòmics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No és gens fàcil canviar el rumb d'un país. I menys el d'Estatuts Units, tan gran i divers i amb tants poders econòmics posant mà en totes les decisions que es prenen.
Potser el problema rau que es van posar unes expectatives massa altes amb l'entrada de l'Obama a la presidència. Però els canvis valen i necessiten temps. D'aquí uns anys serà el moment de valorar la seva obra.